the-worlds-end-677744lDupă „Shaun of the Dead” şi „Hot Fuzz”, două dintre cele mai bune comedii reuşite vreodată, trio-ul Pegg – Frost – Wright şi-a încercat încă o dată norocul, pe ideea că ulciorul merge la apă de câte ori vrea muşchii lui, punând capăt aşa-zisei trilogii Cornetto cu apocalipticul „The World’s End”.

De data asta, Simon Pegg nu se mai luptă cu zombie şi nu mai e nici poliţist mutat disciplinar, pentru că e prea bun, :), într-un orăşel aproape deloc certat cu legea, în schimb, acum are rolul unui adult ratat şi sinucigaş, care nu-şi doreşte decât să reunească gaşca de prieteni a cărei lider era în anii de glorie ai tinereţii şi cu care să realizeze un tur al celor 12 pub-uri din oraşul natal, într-o singură noapte.

Şi dacă reunirea nu va fi, în cele din urmă, o problemă, la faţa locului se pare că treburile nu sunt tocmai roz, în sensul că extratereştrii au pus stăpânire pe trupurile locuitorilor (este evidentă trimiterea către celebrul sf clasic „Invasions of the Body Snatchers”), cu scopul de a pune mâna şi pe planetă, ulterior. Sau ceva de genul… N-are prea mare importanţă, câtă vreme prietenii noştri îşi ridică tot oraşul în cap, ocazie cu care încep lupte peste lupte – ni se arată că cei posedaţi erau plini cu cerneală şi uşor de dezmembrat. Să zicem că luptele ar fi amuzante, oarecum, dacă n-ar ocupa prea mult spaţiu pe peliculă şi dacă n-ar fi repetitive. Multă umplutură.

world's end

Din când în când, prin peisaj apare un fost profesor de liceu, jucat destul de simpatic de Pierce Brosnan, care încearcă să-i convingă pe baieţi că „alienii” sunt de treabă, precum şi Rosamund Pike, care-i sora unuia şi fosta prietenă a altuia, într-un rol destul de şters, adus în scenariu mai mult pentru câteva faze comice. Dacă tot am ajuns la umor, acesta este prezent, fie prin situaţii, fie prin limbaj dar, de cele mai multe ori, pare forţat şi uşor pueril.

Sfârşitul filmului este, într-adevăr, apocaliptic. Unii vor aprecia, alţii deloc. Eu sunt undeva între cele două lumi. Mi se pare un pic mai trist decât s-ar fi dorit cu adevărat. Se putea foarte bine şi fără.

Concluzie : The World’s End este o imitaţie nereuşită a lui „Shaun of the Dead”. Un „Hangover 2”, dacă înţelegeţi ce vreau să spun.  O prostie făcută, parcă, pentru copiii de grădiniţă. Total nerecomandat celor care au apreciat primele două filme din serie, dacă o putem numi astfel. Un film uşor de digerat şi de uitat rapid.

Verdict:

5Trailer:

Official Site : http://www.theworldsend-movie.com/uk/

Sites : IMDB Rotten Tomatoes Metacritic Cinemagia Cinemarx