theheat  Pe scurt, „The Heat” este Miss Congeniality Sandra Bullock și cu hoața de identitate Melissa McCarthy, puse în același film. Nimic nou din punct de vedere al personajelor, nimic nou la capitolul scenariu și nu în ultimul rând, nimic nou la capitolul gaguri.

Nu-i primul și nici ultimul film în care personajele se urăsc la început, apoi sunt obligate să colaboreze și în final ajung să fie cele mai bune prietene. Pentru asta însă, este nevoie ca ele să treacă prin aceleași faze penibile și clișeice, așa cum ne-au obișnuit comedioarele astea ale americanilor.

Din punct de vedere al amuzamentului, pot să spun că își face treaba doar pe jumătate, prin comicul de limbaj. Schimburile de replici dintre personaje, ironiile mai mult sau mai puțin inteligente, cât și limbajul vulgar folosit în unele momente, m-au ţinut cu zâmbetul pe buze. În schimb, umorul de situație este prostesc și fără sens, singura excepție fiind cea în care pisica este în centrul atenției. Poate e distractiv să vezi cum cineva este împușcat în organele genitale, cum cineva este scăpat din greșeală peste balustradă, cum o manevră Heimlich se transformă într-o incizie, cum se înghesuie o familie numeroasă și un câine într-o camionetă sau cum o alună rămâne blocată în nară, dar eu nu am descoperit încă acest tip de umor.

TheHeat

Despre distribuție pot să spun că Melissa McCarthy este excelentă și cam duce tot filmul de una singură. Sandra Bullock este falsă, plină de expresii faciale forțate și lipsită de carisma cu care ne-a obișnuit în multe alte filme. Probabil scălămbăielile nu îți mai ies după o anumită vârstă și ar trebui să te îndrepți spre lucruri mai serioase.

Ca să fiu și puțin obiectiv, mă simt nevoit să spun că în sala de cinema s-a râs destul de mult, ba chiar s-a aplaudat la două-trei momente, așa că pentru publicul larg este cu siguranță o comedie care și-a atins scopul.

Concluzia: prea puţin umor şi prea multă prosteală pentru ca cele 2 ore să treacă neobservate.

Verdict:

The Heat

Trailer:

Official Site: http://www.theheatmovie.com/

Sites: IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia