Cu siguranţă cel mai tare weekend al anului. Trei filme aşteptate cu mare interes care te fac să nu ştii ce să alegi şi cum să te împarţi încât să le bifezi pe toate cât mai repede.

1. Man of Steel

Nu cred că se supără nimeni dacă spun că ăsta este cel mai aşteptat film al anului pentru 90% din suflarea cinefilă.

Regizat de Zack Snyder, cu un scenariu scris de David S. Goyer, cu Christopher Nolan printre producători, cu un buget impresionant de $225.000.000, cu o coloană sonoră semnată de Hans Zimmer şi cu actori ca Henry Cavill în rolul super-eroului şi cu Amy Adams în rolul Lois Lane, reboot-ul lui Superman promite să impresioneze atât din punct de vedere al abordării, dar mai ales din punct de vedere vizual.

Este clar genul de film care nu trebuie ratat la cinema, cu atât mai mult cu cât părerile sunt cât se poate de împărţite atât pe plan internaţional cât şi la noi în ţară.

Pe IMDb are un rating de 8.1/10 din peste 93000 de voturi, pe Rotten Tomatoes cei 273 de critici îl situează la un 57% fresh cu o medie a rating-urilor de 6.3/10 în timp ce publicul este mai încântat şi oferă 82% fresh cu un rating de 4.2/5, iar metascore-ul de pe Metacritic îl poziţionează la un 55/100.

Pe la noi, avem pe blogdecinema.ro un cinemaMetru de 72%, care s-ar traduce „bun, dar nu memorabil” şi păreri la fel de împărţite.

O părere pro care ne împinge la film găsim pe anzhelamovies.wordpress.com , una ceva mai reţinută vine de la ioananix.wordpress.com , iar cea care pune o barieră şi ne face să ne gândim de două ori înainte să mergem la film o găsim pe blogdecinema.ro scrisă de saramon.

Din punct de vedere al box office-ului, preţul la singura bursă de filme din România, www.cinemasx.ro , s-a oprit la 115.08, ceea ce înseamnă că este estimat de jucători la 28 770 spectatori în acest weekend.

 

2. World War Z

Unul dintre cele mai aşteptate filme thriller/horror ale anului şi totodată cel mai scump film cu zombi făcut vreodată, cca $200.000.000, WWZ promite un ritm nebun, faze pe muchie de cuţit şi mult spectacol vizual.

Brad Pitt joacă rolul unui angajat la ONU ce este nevoit să străbată întreaga lume (Moscova, Sydney, Berlin, New York…) într-o cursă contracronometru pentru a opri o epdiemie care răstoarnă guverne, răscoală armate şi ameninţă să elimine rasa umană.

În mare parte, părerile sunt pozitive nu în sensul de film mare, ci în sensul de film sincer care oferă fix ce ţi-ai dori de la un film cu zombi, ba chiar vine cu câteva chestii speciale.

IMDb-ul îi dă un rating de 7.2/10 din aproape 5800 de voturi, cei 142 de critici strânşi până acum pe Rotten Tomatoes îl consideră 68% fresh, iar metascore-ul de pe Metacritic indică 63/100.

Pe la noi, blogdecinema.ro indică un cinemaMetru de 59%, iar părerile sună cam aşa: blogdecinema.rowww.filmetari.comwww.andreiciobanu.eu, www.timesnewroman.ro.

Preţul la bursa de filme www.cinemasx.ro/, s-a oprit la 104.09, adică o estimare de 26 022 spectatori în weekend-ul de debut.

 

3. Monsters University

Cine a văzut Monsters Inc, cei cu chef de o porţie sigură de umor, fanii animaţiilor şi bineînţeles, copiii, nu au voie să-l rateze.

Urăsc faptul că l-au pus în acelaşi weekend cu cele două de mai sus, dar tot îmi voi face timp săptămâna viitoare să ajung pentru că ador aceşti monstruleţi, iar pe primul l-am văzut de 3 ori şi tot l-aş mai vedea o dată. În plus, pare foarte interesant că este un prequel şi vom vedea cum s-au cunoscut şi împrietenit Mike şi Sully, iar din ce ne arată trailerul se pare că nu a fost deloc o dragoste la prima vedere.

Pe IMDb stă foarte bine cu o notă de 7.7/10 după 2200 de voturi, Rotten Tomatoes-ul confirmă calitatea bună cu ştampila de Certified Fresh de 76% din partea criticilor şi cu un 90% fresh din partea publicului, iar Metacritic este ceva mai rezervat ca de obicei şi îi dă doar un 63/100, ceea ce nu este deloc rău.

La noi stă mult mai slab, cinemaMetru de pe blogdecinema.ro fiind la 40%. Părerile cinefile spun în mare parte acelaşi lucru, că este relaxant, amuzant şi că merită o vizită la cinema, dar să nu ne aşteptăm la ceva memorabil şi la savoarea cu care ne-a obişnuit Pixar: ioananix.wordpress.com/, filme-carti.ro, anzhelamovies.wordpress.com, filme.metropotam.ro.

La bursa www.cinemasx.ro/ preţul s-a oprit la 52.098, ceea ce înseamnă că jucătorii nu prea au avut încredere în potenţialul succes al acestei animaţii într-un astfel de weekend şi îl estimează la 13 024 spectatori la debut.

Enjoy!