Kick-Ass 2   Mulţumiri Ro Image pentru invitaţie.

Primul Kick-Ass a aplicat o tăietură fină pe „creierul” acestei sfere a benzilor desenate, a râs de impactul lor în rândul „geek-şilor”, iar felul în care a îmbinat ironia, umorul și violența, a fost de-a dreptul delicios.  Tocmai de aceea, un sequel al unui film cu un asemenea impact pierde teren încă din faza de proiect și este normal să nu se ridice la același nivel.

Kick-Ass 2 păstrează o doză suficientă de umor, spectaculozitate a scenelor și violență specifică încât să nu regretăm timpul alocat, dar își pierde elementele de satiră, inteligenţa glumelor, carisma personajelor şi mai ales frenezia transmisă de coloana sonoră a primului , nereuşind în nicun moment să treacă de nivelul unei distracții  de moment făcută doar pentru fani.

Povestea este cât se poate de simplă și nu evită niciun stereotip, chiar dacă are iz de parodie şi supereroii sunt nişte oameni simpli lipsiţi de superputeri. Avem şi aici o luptă interioară a supereroului cu asumarea personalităţii (Hit-Girl), avem o motivaţie strict personală care împinge supereroul în lupta finală (Kick-Ass şi echipa sa) și nu în ultimul rând, avem un villain care are ca unic scop să îl distrugă pe supererou şi să capete notorietate şi bineînțeles, se folosește de aceleaşi tertipuri sufocant de clişeice prin care să-i atragă atenţia.

Kick-ass 2

Limitarea scenariului şi a personajelor într-un anumit tipar nu este totuşi lucrul care deranjează cel mai mult, ci felul dezechilibrat în care îmbină realitatea cu fantasticul acţiunii. Tonul serios plin de replici banale prin care sunt tratate niște situaţii de viaţă cât se poate de familiare și dramatismul dus la extrem în unele momente, nu își au locul într-un astfel de film ce se vrea mai neserios decât bulinele alea două. În plus, măcar în scena confruntării finale putea să iasă puţin din perimetrul impus de gen şi să ne ofere surpriza pe care fanul din mine a aşteptat-o cu sufletul la gura pe tot parcursul său.

La capitolul acting, Christopher Mintz-Plasse mi s-a părut singurul care iese ceva mai mult în evidenţă, dar asta  datorită trăsăturilor hazlii ale personajului. Chloe Grace Moretz este departe de energia şi răutatea cu care m-a impresionat în primul Kick-Ass şi se ascunde tot filmul sub o expresie facială iritantă pe care regizorul pune prea mult accentul, în timp ce Jim Carrey confirmă încă o dată faptul că în ultimii 6-7 ani a devenit doar un nume oarecare pe afiş.

Concluzie: Kick-Ass 2 nu atinge în niciun moment calitatea primului, dar este suficient de distractiv și spectaculos încât să ne menţină interesul ridicat pentru o eventuală continuare.

Verdict:

6,5 Sticky NotesTrailer:

Official Site: http://www.kickass-themovie.com/splashpage/index.php

Sites: IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia