homefrontNici nu apucăm să ne așezăm bine pe scaune și suntem prinși între gloanțe, explozii, lupte și urmăriri, vinovat pentru ele fiind un Statham lățos, în rol de polițist sub acoperire, care prinde lozul cel mare și îl aruncă după gratii pe șeful unui cartel de droguri. În timpul acestor evenimente fiul mafiotului este ucis, fapt pentru care eroul nostru este nevoit să se retragă undeva departe de furia băieților răi care au promis răzbunare.

Astfel, după doi ani de la reușita misiune, îl găsim ascuns într-un orășel unde-și duce traiul în liniște alături de fiica sa. Din păcate, pentru că destinul este al dracului de ironic și pentru că scenariul promitea un film de acțiune, problemele sale nu-s nici pe departe rezolvate, și, dintr-o altercație stupidă a fiicei sale la școală, ajunge să intre în vizorul celui mai temut om al zonei, Gator Bodine, un tip fără scrupule care deține o mică afacere cu droguri și care are grijă ca autoritățile să nu-i stea în cale.

Pentru că omul nostru nu-și poate ține ascunse abilitățile de luptător, rupând oase pe unde se ivește ocazia, și pentru că băieții răi pe care i-a trădat se cam cunosc cu băiatul rău de aici, doar lucrează în același domeniu 🙂 , adevărata sa identitatea iese imediat la suprafață, motiv pentru o răfuială specifică genului.

Eroi din ăștia care se ascund de trecut în comunități micuțe și care calcă totul în picioare pentru familie, răzbunări ale grupărilor mafiote pe cei care le-au stricat combinațiile, orășele în care legea este făcută la tocmeala dintre șerif și nelegiuit sau tensiuni între noul venit și băieții răi cu vechime, am văzut de nenumărate ori, așa că singura noutate cu care am putea spune că vine scenariul este motivul pueril de la care pleacă totul. Practic, o altercație în curtea școlii căreia nici nu i-ai da importanță, ajunge, prin câteva coincidențe nefericite, să se transforme într-un adevărat război.

homefront

Distribuția, care s-a vrut a fi mai aleasă, nu face nici ea mare brânză. Jason Statham e…Jason Statham, un dur carismatic, cu un accent britanic delicios, care împarte pumni, picioare și gloanțe în stânga și-n dreapta, iar asta nu-i o critică, fiind cel mai bun actor al momentului în astfel de roluri. Kate Bosworth este surpriza plăcută, reușind să fie cât se poate de credibilă în rol și să fure toate aprecierile ori de câte ori apare pe ecran. În schimb, Winona Ryder face doar act de prezență, iar James Franco este folosit foarte slab, atât de regie cât și de scenariu.

Din trailer părea că va fi un personaj negativ redutabil, un adevărat psihopat care să-i facă viața grea personajului principal, iar din descrierea pe care i-o fac ceilalți te aștepți ca răutatea lui să nu aibă limite. Din păcate, pare mai mult o parodie a tipologiei de personaj. Ideea sa de intimidare fiind înțeparea unui cauciuc, tăierea unei jucării de pluș și furtul unei pisici 🙂 . Pus față în față cu eroul sau cu adevărații băieți răi, este doar un mielușel.

La Homefront însă, nu te uiți pentru scenariu (care, apropo, e inspirat de romanul omonim al lui Chuck Logan și scris de Stallone), nici măcar pentru acting sau regie, ci pentru o doză de acțiune tipică actorului principal, ceea ce ne și oferă, ba chiar suficient de bine structurată încât să nu devină un film atât de exagerat și amețitor precum Safe, dar nici să nu fie unul la fel de plictisitor ca Hummingbird.

Concluzie: Dacă ești în căutarea unui film de acțiune decent și, bineînțeles, dacă îți place Jason Statham, nu ai motive să te declari nemulțumit.

Verdict:

2666e-55stickynotesTrailer:

Official Site: https://www.facebook.com/HomeFrontMovie

Sites: IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  Cinemagia  CinemaRX