Cameron Diaz 11În 2003, devenea (doar) a doua actriță de cinema, după Julia Roberts, plătită cu cel puțin 20.000.000 de verzișori americani pentru sequel-ul îngerilor lui Charlie, semn că cineva și-a dorit tare mult acea continuare, deși prima parte n-a fost chiar un mare succes de casă. În 2013, era cea mai bine plătită actriță de peste 40 de ani. Pe 2014, are deja la activ un midlevel hit, The Other Woman, și se pregătește de-al doilea, odată cu lansarea la apă a casetei pornografice, filmată împreună cu Jason Segel. Cu alte cuvinte, după tzâșpe comedii romantice, plus încă vreo 2-3 filme mai mult sau mai puțin serioase, Cameron Diaz este încă populară. Și n-ar trebui să mire pe nimeni, dacă ținem cont de faptul că timpul n-a prea trecut și pentru ea, fiind în continuare o blondă simpatică cu trup trăznet, exact ca acum 20 de ani, când debuta în lumea filmului, fermecând masca lui Jim Carrey. Și cred c-ar mai putea face față, în postura de leading woman, până pe la 50 de ani, în mod sigur. Pe urmă…..e o altă poveste, nu foarte veselă :).

Personal, i-am văzut destule filme, dar nu pe toate. Din păcate, mi-e rușine să recunosc că încă nu mi-am făcut timp pentru filmul lui Scorsese, mai ales că îl apreciez mult pe regizor, cât și pe cei doi mari actori din rolurile principale masculine. Deocamdată, fac abstracție de el la întocmirea topurilor de mai jos. De asemenea, voi lăsa deoparte și seria Shrek, pentru că-s desene și pentru că au fost deja incluse în topurile cu animații Dreamworks, făcute de însuși cinefilul de serviciu în persoană :). Cu care, în mare , sunt și eu de acord.

TOP 3 FILME PROASTE:

3. Any Given Sunday – Nu-i neapărat un film prost, dar e cu fotbal american și, dacă nu-l înțelegi, degeaba te uiți. În plus, la momentul apariției filmului, eram deja săturat de stilul de filmare al lui Oliver Stone, precum și de scenariile semnate tot de el, care căutau la infinit mizeria de sub preșul americanilor. Și, una peste alta, chiar nu e un film bun.

any-given-sunday-100128l-imagine

2. The Box – adevărul e c-am avut așteptări prea mari de la Richard Kelly, dar stimabilul regizor ne-a fermecat, practic, cu un singur mare film, după care s-a cam diluat în mediocritate. Pe ăsta n-am reușit să-l duc până la capăt, pentru că, efectiv, nu l-am înțeles și orice minut petrecut în plus, alături de Cameron Diaz și James Marsden, ar fi însemnat să mă cufund tot mai mult într-o veșnică uitare ca bou’ la poarta nouă. Deci, nu.

the-box-101169l-imagine

1. The Green Hornet – unul din cele mai proaste și mai plictisitoare filme cu super-eroi văzute de mine, în toată cariera de cinefil, care mă cred că sunt. Oare cum au ajuns Michel Gondry pe post de regizor și Seth Rogen în rol principal ? Dar, să nu ne batem capul prea mult, ideea e să-l evitați, pe cât puteți.

the-green-hornet-951565l-imagine

TOP 5 FILME BUNE:

5. Very Bad Things – o comedie care pare ceva în genul lui The Hangover, dar care îți aduce aminte, exact la momentul potrivit, cât poate fi de neagră 🙂 . N-o fi cel mai bun film din cariera lui Cameron, și poate că n-o fi un film bun în general, dar mie mi-a plăcut și de aia îl vreau aici, în top.

VeryBadThings

4. The Mask – Cameron Diaz la debut, în culmea frumuseții + Jim Carrey cu față de cauciuc, și la propriu, și la figurat + efecte speciale reușite = o comedie romantică ce nu trebuie ratată.

the-mask-619612l

3. Charlie’s Angels – poa’ să zică cine ce-o vrea să zică, dar filmul ăsta înseamnă distracție la pătrat. Și-l are și pe Bill Murray în distribuție, așa că….pe bune, chiar merită văzut, mai ales atunci când n-ați văzut soare, în carne și oase, de multă, multă, multă vreme.

charlies-angels-144994l-imagine

2. There’s Something About Mary – Un film din vremea în care umorul de toaletă încă avea un anumit bun simț în exprimare, Farrelly Bros. încă trăiau pe cai mari, iar Cameron își continua ascensiunea fulminantă, descoperind un nou gel de păr :).

theres-something-about-mary-650110l

1. Being John Malkovich – Un film unic și un rol (aproape) diferit, din orice punct de vedere, față de tot ceea ce a încercat înainte sau după mintea lui Malkovich. Munca (și coafura, fără îndoială 🙂 ), i-a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii importante din lumea filmului, fiind dovada clară că poate fi și actriță, în adevăratul sens al cuvântului, nu doar o femeie care arată bine.

being-john-malkovich-887528l