about-time    Mulțumiri Ro Image pentru invitație.

  În marea familie a filmelor sentimentale ce au un mesaj clar de “Carpe Diem” şi care, spun gurile rele, s-ar adresa mai mult femeilor, intră cu succes acest About Time, o dramedie despre… viaţa noastră cea de toate zilele de care nu prea ştim să ne bucurăm.

Dacă nu ai starea de spirit necesară s-ar putea să-l acuzi că bate pasul pe loc în unele momente, că nu îşi exploatează potenţialul temelor alese sau că nu își accentuează nici umor şi nici dramatismul, dar, privit cu mintea limpede și cu starea necesară pentru un feel good movie, vei observa că tocmai aceste lucruri îl fac un film plăcut, sincer cu ceea ce transmite.

Întoarcerea în timp este folosită aici doar ca un pretext pentru a-şi dezvolta mesajul, fiind folosită într-un mod simplist, fără să-şi piardă spectatorul în tot felul de complicaţii, explicaţii şi detalii fără rost. De altfel, tema principală a filmului nu este acest element s.f., ci este cea a iubirii, sub toate formele ei. Iubirea părintească, iubirea frăţească, iubirea romantică, iubirea de sine şi nu în ultimul rând, iubirea a tot ceea ce te înconjoară.  La nivel de temă şi de transmitere a sentimentelor, influenţele de „Love Actually” sunt cât se poate de evidente. Richard Curtis demonstrează încă o dată că ştie foarte bine să evite clişeele, să nu exagereze şi să dea un aer natural unor astfel de poveşti,  încât să fie accesibile şi să placă şi celor mai insensibili sau celor care urăsc stereotipurile.

ABOUT-TIME-BED

Scenariul și regia sunt completate foarte bine de o coloană sonoră aleasă perfect pentru feelingul filmului și de o distribuție agreabilă. Bill Nighy se remarcă cel mai mult, într-un rol care dă siguranță, maturitate și echilibru întregii producții, Tom Hollander este personajul secundar responsabil cu sarcasmul, iar Rachel McAdams și Domhnall Gleeson fac un cuplu tare simpatic, cu o chimie mult peste aşteptări.

Concluzia: Două dintre cele mai plăcute ore petrecute în compania unui film lansat anul acesta.

Verdict:

7,5 Sticky NotesTrailer:

Official Site: http://www.abouttimeintl.com/splashpage/index.php

Sites: IMDb  Rotten Tomatoes  Metacritic  CinemaRX  Cinemagia